
Wersje kompatybilne
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 g różyczek kalafiora
- 500 g różyczek brokułu
- 4 jajka
-
150
g sera ementaler pokrojonego na kawałki
lub 150 g sera cheddar pokrojonego na kawałki - 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek
- 130 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 237 kcal / 994 kJ
- Białko
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Sód
- 332.9 mg