
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Dressing jogurtowo-koperkowy
-
koperku, świeżego tylko liście5 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
jogurtu greckiego150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Sałatka
-
wody500 g
-
ziemniaków, młodych obranych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki600 g
-
zielonych szparagów (1 pęczek), bez twardych końców300 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół200 g
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę80 g
-
roszponki80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308.8 kcal /
1292.7 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
32.5 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
503.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska