Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
TM6 TM5

Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą

4.6 (98 ocen)

Składniki

Dressing jogurtowo-koperkowy

  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 150 g jogurtu greckiego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Sałatka

  • 500 g wody
  • 600 g ziemniaków, młodych, obranych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
  • 300 g zielonych szparagów (1 pęczek), bez twardych końców
  • 200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 80 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 80 g roszponki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1292.7 kJ / 308.8 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
32.5 g
Tłuszcz
17.5 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Błonnik
4.3 g
Sód
503.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 75 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy