
Urządzenia i Akcesoria
Placki z dyni i kurczaka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
350 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 jajka
-
70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 czubata łyżeczka soli
-
olej rzepakowy ilość do smażenia placków
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
102.8 kcal /
430.6 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
5.9 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
179.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska