Placki z dyni i kurczaka

Placki z dyni i kurczaka

4.2 631 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk

Składniki

  • 350 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 jajka
  • 70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • ½ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 czubata łyżeczka soli
  • olej rzepakowy ilość do smażenia placków

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 102.8 kcal / 430.6 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 7.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 179.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...