Placki z dyni i kurczaka

Placki z dyni i kurczaka

4.2 628 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk

Składniki

  • dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    350 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
    300 g
  • jajka
    2
  • mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
    70 g
  • czosnku, granulowanego
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soli
    1 czubata łyżeczka
  • olej rzepakowy ilość do smażenia placków

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 102.8 kcal / 430.6 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 7.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 179.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...