Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
300 g ogórków z odciętymi końcówkami
-
150 g rzodkiewek
-
100 g kalarepy pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
1 ząbek czosnku
-
10 g szczypiorku, świeżego posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1000 g maślanki1000 g kefiru
-
100 g soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
4 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
791.7 mg
Białko
16.2 g
Kalorie
1089.6 kJ /
260.4 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Wegańskie curry ze szparagami
1 godz.
Zupa krem szparagowo-ziemniaczana z szaszłykami z krewetek
35 min
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Małże z serowym sosem
40 min
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
1 godz. 30 min
Zupa krem z krewetkami
1 godz.
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6, TM7)
35 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min