
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g ogórków, z odciętymi końcówkami
- 150 g rzodkiewek
- 100 g kalarepy, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 1 ząbek czosnku
- 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1000
g kefiru
lub 1000 g maślanki - 100 g soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g wody
- 4 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1089.6 kJ / 260.4 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 791.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)
1h
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6)
1h 15min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6)
45min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM5)
1 Std. 10 Min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6)
35 Min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1 Std. 10 Min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 Min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 Min
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6h 30 min
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 Std. 20 Min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h