Urządzenia i Akcesoria
Zielone omleciki z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 sztuk
Składniki
-
olej do natłuszczenia
-
20 g migdałów, blanszowanych20 g migdałów, ze skórką
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 opakowanie mozzarelli, light (125 g), pokrojonej na kawałki
-
4 jajka
-
40 g mleka chudego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9 g
Kalorie
431 kJ /
103 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE ŚNIADANIA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z zielonego omletu z szynką i mozzarellą
20 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Frittata cukiniowa
40 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Frittata Caprese
30 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min