
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z trzech główek czosnku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
3 główki czosnku w całości
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia czosnku
-
oliwa z oliwek do skropienia czosnku
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
800 g wody
-
100 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g mleczka kokosowego plus 4 łyżki do dekoracji
-
30 g sosu sojowego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
kolendra, świeża tylko liście, do podania
-
suszone płatki chili do posypania zupy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
331 kcal /
1385 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
1471 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA ZDROWIE!
12 Przepisów
Polska
Polska