
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z trzech główek czosnku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
główki czosnku w całości3
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia czosnku½ łyżeczki
-
oliwa z oliwek do skropienia czosnku
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
masła30 g
-
wody800 g
-
ryżu białego, długoziarnistego100 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mleczka kokosowego plus 4 łyżki do dekoracji100 g
-
sosu sojowego30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
kolendra, świeża tylko liście, do podania
-
suszone płatki chili do posypania zupy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
331 kcal /
1385 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
1471 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA ZDROWIE!
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Zupa szpinakowa; Risotto z krewetkami i groszkiem
45 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Zupa pomidorowa z mozzarellą
35 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Zupa miso z warzywami
30 min