Urządzenia i Akcesoria
Zupa z trzech główek czosnku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
3 główki czosnku w całości
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia czosnku
-
oliwa z oliwek do skropienia czosnku
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
800 g wody
-
100 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g mleczka kokosowego plus 4 łyżki do dekoracji
-
30 g sosu sojowego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście, do podaniakolendra, świeża tylko liście, do podania
-
chili, mielone, do oprószenia zupysuszone płatki chili do posypania zupy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1471 mg
Białko
7 g
Kalorie
1385 kJ /
331 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA ZDROWIE!
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1 godz. 25 min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Pikantna zupa krem z brukselki
40 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa cebulowa
1 godz.