Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ogórka, bez skórki i nasion, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonego w plastry, do dekoracji
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 1 gałązka mięty, świeżej, tylko liście
-
400
g sera ricotta, podzielonego na kawałki
lub 400 g twarogu, podzielonego na kawałki - 30 g oliwy z oliwek
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 6 kromek pieczywa pełnoziarnistego
- szczypiorek, świeży, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1438 kJ / 343 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 419 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serek ziołowy
48h 15min
Sałatka z indykiem i awokado
35 分钟
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 分钟
Pasta jajeczna z awokado
35 分钟
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 Min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 Min
Kanapki z pastą jajeczną
10 min
Sałatka curry
25 分钟
Pasta z tuńczyka
20 Min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 Min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 分钟