
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ogórka bez skórki i nasion, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonego w plastry, do dekoracji
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 1 gałązka mięty, świeżej tylko liście
-
400
g sera ricotta podzielonego na kawałki
lub 400 g twarogu podzielonego na kawałki - 30 g oliwy z oliwek
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 6 kromek pieczywa pełnoziarnistego
- szczypiorek, świeży do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 343 kcal / 1438 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 419 mg