
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
ogórka bez skórki i nasion, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonego w plastry, do dekoracji150 g
-
orzechów włoskich, łuskanych80 g
-
mięty, świeżej tylko liście1 gałązka
-
sera ricotta podzielonego na kawałki400 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
kromek pieczywa pełnoziarnistego6
-
szczypiorek, świeży do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
343 kcal /
1438 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
419 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Pasta jajeczna z awokado
35 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Kąski serowo-brokułowe
55 min
Krem z parmezanu
10 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Tatar z fasoli
5 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Kanapki z pastą jajeczną
10 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min