Kanapki z pastą z ogórka i ricotty

Kanapki z pastą z ogórka i ricotty

3.2 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • ogórka bez skórki i nasion, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonego w plastry, do dekoracji
    150 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    80 g
  • mięty, świeżej tylko liście
    1 gałązka
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    400 g
    400 g twarogu, podzielonego na kawałki
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • kromek pieczywa pełnoziarnistego
    6
  • szczypiorek, świeży do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 343 kcal / 1438 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 419 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...