Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ogórka, bez skórki i nasion, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojonego w plastry, do dekoracji
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 1 gałązka mięty, świeżej, tylko liście
-
400
g sera ricotta, podzielonego na kawałki
lub 400 g twarogu, podzielonego na kawałki - 30 g oliwy z oliwek
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 szczypty soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 6 kromek pieczywa pełnoziarnistego
- szczypiorek, świeży, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1438 kJ / 343 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 419 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dressing z awokado i bazylii
10min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1h 10min
Mini frittaty z warzywami
35min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15min
Pasta ze szprotów i twarogu
10min
Pasta z tuńczyka i jajek
20min
Pasta jajeczna z awokado
35min
Tatar z suszonych pomidorów
15min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10min
Kanapki z pastą jajeczną
10min
Pomidorowa pasta z serem feta
35min