
Urządzenia i Akcesoria
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Buraczane klopsiki
-
kaszy jaglanej150 g
-
wody500 g
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki220 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
mąki ziemniaczanej1 łyżka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
lubczyku, suszonego1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
rozmarynu, suszonego½ łyżeczki
-
soli1 - 1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
Surówka z czerwonej kapusty
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki400 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Ziemniaki
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki700 g
-
soli½ łyżeczki
-
koperek, świeży posiekany, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
505.6 kcal /
2115.4 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
81.1 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
1423.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RÓŻOWE PRZEPISY III
10 Przepisów
Polska
Polska