Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty

Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty

2.7 126 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Buraczane klopsiki
  • kaszy jaglanej
    150 g
  • wody
    500 g
  • czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
    220 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • mąki ziemniaczanej
    1 łyżka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • lubczyku, suszonego
    1 łyżeczka
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • rozmarynu, suszonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 - 1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
Surówka z czerwonej kapusty
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
    400 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 - 20 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
Ziemniaki
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
    700 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • koperek, świeży posiekany, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 505.6 kcal / 2115.4 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 81.1 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 1423.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...