Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango

Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango

4.1 61 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
6 sztuk

Składniki

  • mąki pszennej
    150 g
  • mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    150 g
  • wody
    650 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • limonki ekologiczne, pokrojone w ćwiartki
    2
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ¼ - ½
  • kolendry, świeżej tylko liście
    5 gałązek
  • ziela angielskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry i ości
    600 - 700 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ogórka pokrojonego na kawałki
    150 g
  • awokado dojrzałego, przekrojonego na pół, bez pestki
    1 - 1 ½
  • pieprzu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • pomidorków koktajlowych pokrojonych na kawałki (0,5 x 0,5 cm)
    100 g
  • mango, dojrzałego pokrojonego w kostkę (0,5 x 0,5 cm)
    150 g
  • liści sałaty
    6 - 12

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 495 kcal / 2070 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 720 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...