Wersje kompatybilne
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mąki pszennej
- 150 g mąki orkiszowej, białej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 650 g wody
- 30 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
- 2 limonki, ekologiczne, pokrojone w ćwiartki
- ¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 5 gałązek kolendry, świeżej, tylko liście
- ¼ łyżeczki ziela angielskiego, mielonego
- 600 - 700 g fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry i ości
- 50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 150 g ogórka, pokrojonego na kawałki
- 1 - 1 ½ awokado, dojrzałego, przekrojonego na pół, bez pestki
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 100 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na kawałki (0,5 x 0,5 cm)
- 150 g mango, dojrzałego, pokrojonego w kostkę (0,5 x 0,5 cm)
- 6 - 12 liści sałaty
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2070 kJ / 495 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 720 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bibimbap burrito
45 Min
Tatar z warzyw i wodorostów
45 Min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1h
Ryba w papilotach ze świeżym kokosem, quinoa i porem
2óra 15p
Tacos z krewetkami
25min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3h 40min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3óra
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30min
Łosoś à la Wellington
1h 20min