
Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
6 sztuk
Składniki
-
mąki pszennej150 g
-
mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu150 g
-
wody650 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli2 łyżeczki
-
limonki ekologiczne, pokrojone w ćwiartki2
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki¼ - ½
-
kolendry, świeżej tylko liście5 gałązek
-
ziela angielskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry i ości600 - 700 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ogórka pokrojonego na kawałki150 g
-
awokado dojrzałego, przekrojonego na pół, bez pestki1 - 1 ½
-
pieprzu, mielonego¼ łyżeczki
-
pomidorków koktajlowych pokrojonych na kawałki (0,5 x 0,5 cm)100 g
-
mango, dojrzałego pokrojonego w kostkę (0,5 x 0,5 cm)150 g
-
liści sałaty6 - 12
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
495 kcal /
2070 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
49 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
720 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Tacos z krewetkami
25 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Bowl z ryżem i łososiem
50 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min