
Wersje kompatybilne
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mąki pszennej
- 150 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 650 g wody
- 30 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
- 2 limonki ekologiczne, pokrojone w ćwiartki
- ¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
- ¼ łyżeczki ziela angielskiego, mielonego
- 600 - 700 g fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry i ości
- 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 150 g ogórka pokrojonego na kawałki
- 1 - 1 ½ awokado dojrzałego, przekrojonego na pół, bez pestki
- ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 100 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na kawałki (0,5 x 0,5 cm)
- 150 g mango, dojrzałego pokrojonego w kostkę (0,5 x 0,5 cm)
- 6 - 12 liści sałaty
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 495 kcal / 2070 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 49 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 720 mg