Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
TM6 TM5

Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango

4.1 (58 ocen)

Składniki

  • 150 g mąki pszennej
  • 150 g mąki orkiszowej, białej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 650 g wody
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 limonki, ekologiczne, pokrojone w ćwiartki
  • ¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 5 gałązek kolendry, świeżej, tylko liście
  • ¼ łyżeczki ziela angielskiego, mielonego
  • 600 - 700 g fileta z pstrąga łososiowego, bez skóry i ości
  • 50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 150 g ogórka, pokrojonego na kawałki
  • 1 - 1 ½ awokado, dojrzałego, przekrojonego na pół, bez pestki
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 100 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na kawałki (0,5 x 0,5 cm)
  • 150 g mango, dojrzałego, pokrojonego w kostkę (0,5 x 0,5 cm)
  • 6 - 12 liści sałaty

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
2070 kJ / 495 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
3.6 g
Sód
720 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy