
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z kurczakiem i kaszą bulgur
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
majonezu100 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego50 g
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kaszy bulgur300 g
-
rodzynek50 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki450 - 500 g
-
liście szpinaku baby, świeże ilość do dekoracji
-
pomarańcza pokrojona na kawałki, do dekoracji1
-
orzeszki piniowe (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
625.8 kcal /
2618.2 kJ
Białko
35.4 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
72.6 g
Błonnik
10.9 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
365.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska