Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z kurczakiem i kaszą bulgur
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
100 g majonezu
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g kaszy bulgur
-
50 g rodzynek
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
450 - 500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
liście szpinaku baby, świeże ilość do dekoracji
-
1 pomarańcza pokrojona na kawałki, do dekoracji
-
orzeszki piniowe (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
365.1 mg
Białko
35.4 g
Kalorie
2618.2 kJ /
625.8 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
10.9 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
72.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Frittata z kurczakiem i papryką
55 min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min
Kurczak Marengo
55 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min