
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 100 g majonezu
- 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
- 50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 300 g kaszy bulgur
- 50 g rodzynek
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 450 - 500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- liście szpinaku baby, świeże ilość do dekoracji
- 1 pomarańcza pokrojona na kawałki, do dekoracji
- orzeszki piniowe ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 625.8 kcal / 2618.2 kJ
- Białko
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Węglowodany
- 72.6 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Sód
- 365.1 mg