
Urządzenia i Akcesoria
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
ryżu brązowego40 g
-
cebuli suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
różyczek kalafiora (z 1 dużej szt.), opłukanych pod bieżącą wodą800 - 850 g
-
wody240 g
-
orzechów nerkowca90 g
-
sosu sriracha (patrz wariant)70 g
-
oleju kokosowego60 g
-
sosu Worcestershire wegańskiego (patrz wskazówka)2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
386.1 kcal /
1621.6 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
27.2 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKA KUCHNIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 godz.
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min