Urządzenia i Akcesoria
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g ryżu brązowego
-
1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 - 850 g różyczek kalafiora (z 1 dużej szt.), opłukanych pod bieżącą wodą
-
240 g wody
-
90 g orzechów nerkowca
-
70 g sosu sriracha (patrz wariant)
-
60 g oleju kokosowego
-
2 łyżeczki sosu sojowego, bezglutenowego2 łyżeczki sosu Worcestershire wegańskiego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.9 g
Kalorie
1621.6 kJ /
386.1 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
8.8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM5)
35 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 godz. 15 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 godz. 40 min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 godz.
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Meksykańskie chili con carne z serową polentą
1 godz. 10 min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Bao Burger z bananiną hoisin i piklowanymi ogórkami z mango
1 godz. 35 min