Urządzenia i Akcesoria
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g ryżu brązowego
-
1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 - 850 g różyczek kalafiora (z 1 dużej szt.), opłukanych pod bieżącą wodą
-
240 g wody
-
90 g orzechów nerkowca
-
70 g sosu sriracha (patrz wariant)
-
60 g oleju kokosowego
-
2 łyżeczki sosu sojowego, bezglutenowego2 łyżeczki sosu Worcestershire wegańskiego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.9 g
Kalorie
1621.6 kJ /
386.1 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
8.8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
1 godz.
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 godz. 50 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Letnie rollsy wegańskie
35 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min