Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką

Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką

4.3 52 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 250 - 300 g kaszanki (3 szt.), obranej, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 200 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
  • 1045 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 150 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 75 g oleju słonecznikowego
  • 150 g śliwek, dojrzałych bez pestek, przekrojonych na pół
  • 10 g miodu, płynnego
    1 łyżeczka cukru
  • 15 - 20 g musztardy francuskiej
  • 30 g czerwonego octu winnego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g jabłka, zielonego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki, następnie w 2-3 mm plastry
  • 80 - 100 g liści szpinaku baby, świeżych
    80 - 100 g mieszanki młodych sałat

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 339.3 kcal / 1420.7 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 35.7 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 922.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...