Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
250 - 300 g kaszanki (3 szt.), obranej, pokrojonej w 1 cm plastry
-
200 g czerwonego buraka pokrojonego na kawałki
-
1045 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
150 g kaszy gryczanej, prażonej
-
75 g oleju słonecznikowego
-
150 g śliwek, dojrzałych bez pestek, przekrojonych na pół
-
1 łyżeczka cukru10 g miodu, płynnego
-
15 - 20 g musztardy francuskiej
-
30 g czerwonego octu winnego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g jabłka, zielonego bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki, następnie w 2-3 mm plastry
-
80 - 100 g mieszanki młodych sałat80 - 100 g liści szpinaku baby, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
922.2 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
1420.7 kJ /
339.3 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
35.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Pieczone jabłka z twarogiem
50 min
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie
40 min