
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki600 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na 1-2 cm kawałki200 g
-
wody400 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 3 cytryn)80 g
-
ząbek czosnku1
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
żółtka4
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
440.3 kcal /
1843.3 kJ
Białko
38.3 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
19.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
1120.8 mg