
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki600 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na 1-2 cm kawałki200 g
-
wody400 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 3 cytryn)80 g
-
ząbek czosnku1
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
żółtka4
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Nadziewany kurczak na Varomie
1 godz. 45 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Gotowany kurczak i bulion
25 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min