Klopsiki z indyka i boczku; Młode ziemniaki; Duszona młoda kapusta

Klopsiki z indyka i boczku; Młode ziemniaki; Duszona młoda kapusta

4.5 140 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    10 - 15 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • kostek boczku
    100 - 125 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    15 g
  • mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
    400 g
  • bułki tartej
    30 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • wody
    750 g
  • masła plus opcjonalnie 5 g do gotowania ziemniaków (patrz wskazówka)
    50 g
  • ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
    700 g
  • młodej marchewki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • białej kapusty młodej, pokrojonej na kawałki
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kminku (opcjonalnie)
    ½ - 1 łyżeczka
  • mąki pszennej
    1 czubata łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 640.8 kcal / 2681.2 kJ
Białko 31.9 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 50.8 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 954.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...