
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju30 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki500 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki200 g
-
wody930 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
jajka dokładnie umyte4
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub plastry300 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu4 łyżki
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego½ pęczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
295.6 kcal /
1236.8 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
31.7 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
718.9 mg