
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju30 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki500 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki200 g
-
wody930 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
jajka dokładnie umyte4
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub plastry300 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu4 łyżki
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego½ pęczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
295.6 kcal /
1236.8 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
31.7 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
718.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem z ziemniaków XXL
55 min
Krupnik z kurkami; Zapiekanka makaronowa z szynką
1 godz.
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 min
Kurczak w sosie paprykowym z ryżem; Twarożek z morelami
1 godz.
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1 godz. 10 min
Zupa fasolowa; Makaron w kremowym sosie z boczkiem
40 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Szwajcarski krupnik
40 min