Urządzenia i Akcesoria
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Masło pomidorowo-czosnkowe
-
4 ząbki czosnku
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
15 g miodu
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka koperku, świeżego tylko liście
-
1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
Kotlety ze schabu
-
8 kotletów schabowych, z kością (ok. 1700 g), o grubości 2-3 cm
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
45 g
Kalorie
2383 kJ /
570 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Rolada z boczku i schabu
11 godz. 40 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min