
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki (patrz wariant)200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju30 g
-
koncentratu pomidorowego70 g
-
kaszy jęczmiennej mazurskiej30 g
-
serc drobiowych z kurczaka, oczyszczonych300 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę300 g
-
ziaren pieprzu czarnego10
-
liść laurowy, suszony1
-
kwaśna śmietana do podania (ok. 60 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
272 kcal /
1137 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska