Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
TM6 TM5

Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)

4.5 (135 ocen)

Składniki

  • 10 g koperku, świeżego, tylko liście
    lub 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 200 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g oleju
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g kaszy jęczmiennej, mazurskiej
  • 300 g serc drobiowych, z kurczaka, oczyszczonych
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki soli
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • kwaśna śmietana, do podania (ok. 60 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1137 kJ / 272 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy