
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g koperku, świeżego tylko liście
lub 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście - 200 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 30 g oleju
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 30 g kaszy jęczmiennej mazurskiej
- 300 g serc drobiowych z kurczaka, oczyszczonych
- 1000 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszone - ½ łyżeczki soli
- 300 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 1 liść laurowy, suszony
- kwaśna śmietana do podania (ok. 60 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 272 kcal / 1137 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 18 g
- Błonnik
- 2.6 g