Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)

Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)

4.5 147 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    10 g
    10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
    200 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju
    30 g
  • koncentratu pomidorowego
    70 g
  • kaszy jęczmiennej mazurskiej
    30 g
  • serc drobiowych z kurczaka, oczyszczonych
    300 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    ½ łyżeczki
  • ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
    300 g
  • ziaren pieprzu czarnego
    10
  • liść laurowy, suszony
    1
  • kwaśna śmietana do podania (ok. 60 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 272 kcal / 1137 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...