![Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik) Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/86DCDBDC-7D06-4B4E-8D1E-EAC5BE5F31B8/Derivates/D8670B38-B870-4C1B-942D-8B181BB8CDC3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g koperku, świeżego, tylko liście
lub 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście - 200 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oleju
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 30 g kaszy jęczmiennej, mazurskiej
- 300 g serc drobiowych, z kurczaka, oczyszczonych
- 1000 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - ½ łyżeczki soli
- 300 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 1 liść laurowy, suszony
- kwaśna śmietana, do podania (ok. 60 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 Min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 Std. 10 Min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 Min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1h 30min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40min
Kapuśniak
50 Min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Szwajcarski krupnik
40min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min