Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczarek; Faszerowane papryki z ryżem i sos pomidorowy
Składniki
Farsz
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
300 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
2 kromki chleba pokrojone na 1-2 cm kawałki
-
20 g musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
1 jajko
Faszerowane papryki z ryżem
-
4 papryki, różnokolorowe (ok. 150 g każda)
-
1300 g wody
-
20 g oleju
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g ryżu brązowego
Zupa krem z pieczarek
-
400 g pieczarek przekrojonych na pół
-
500 - 600 g wody
-
200 g mleka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
250 g śmietany
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g serka kremowego (opcjonalnie)
Sos pomidorowy
-
40 g masła
-
40 g mąki pszennej
-
200 g wody
-
400 - 500 g krojonych pomidorów, z puszki400 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
50 - 100 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 godz. 30 min
Klopsiki z indyka i boczku; Młode ziemniaki; Duszona młoda kapusta
45 min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Zupa kalafiorowa; Makaron z chorizo i papryką
35 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Gołąbki z ziemniakami i sosem pomidorowym
1 godz. 15 min
Zrazy wołowe z czerwoną kapustą na ciepło
2 godz. 10 min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min
Zupa krem z pomidorów; Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min