![Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski) Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d6463e61-d40e-4a1f-89cf-31225bc8bb9b/Derivates/af242004-d3bc-48c0-8f63-fe1c8f714e98.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
lub 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) - 250 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien, pokrojonego w paski (1 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 187 mg