
Wersje kompatybilne
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mieszanka przypraw
- 2 łyżeczki gorczycy
- ½ łyżeczki prażonej cebulki, gotowej
- 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- ¼ łyżeczki chili, mielonego
- 1200 g podudzi z kurczaka, ze skórą (pałek z kurczaka)
Glazura z whisky i grillowanie
- 20 g sosu sojowego
- 20 g whisky
-
10
g miodu, płynnego
lub 10 g melasy - 10 g masła
- olej do natłuszczenia rusztu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 447 kcal / 1870 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50 min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 godz. 30 min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Karkówka marynowana z grilla
3 godz. 20 min
Marynata grillowa
10 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Marynata miodowa z chili
15 min