Urządzenia i Akcesoria
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
1200 - 1500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości (12 szt.)
-
4 łyżki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki czosnku, granulowanego
Sos tatarski
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
120 g pieczarek marynowanych
-
250 g majonezu
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
20 g musztardy
-
1 szczypta cukru
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
Udka zapiekane i ryż
-
250 g pora biała i jasnozielona część, pokrojonego w 3-5 mm plastry
-
2000 g wody
-
300 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1662 mg
Białko
54.8 g
Kalorie
3377.3 kJ /
806.7 kcal
Tłuszcz
45.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 godz. 20 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
1 godz. 10 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Ryby z ryżem z warzywami
50 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Zapiekany kurczak z warzywami w sosie pomidorowym
2 godz. 15 min