
Urządzenia i Akcesoria
Pizzaiola z kurczaka z purée selerowo-ziemniaczanym
Składniki
Pizzaiola z kurczaka
-
sera żółtego np. gouda, edam, ementaler, cheddar, twarda mozzarella, pokrojonego na kawałki200 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry800 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
krojonych pomidorów, z puszki600 - 800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
Purée selerowo-ziemniaczane
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki600 g
-
korzenia selera pokrojonego na 2 cm kawałki450 g
-
mleka390 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 ½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty
2 godz.
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1 godz. 20 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Klopsiki z indyka i boczku; Młode ziemniaki; Duszona młoda kapusta
45 min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Skandynawskie klopsiki z purée ziemniaczanym
1 godz. 15 min
Zapiekanka z mięsem mielonym i brokułem (z osłoną noża miksującego)
50 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Sznycle pod kołderką warzywną z ziemniakami i sałatką Cezar; Lody wiśniowe
45 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką
45 min
Kurczak garam masala z ryżem
40 min