Urządzenia i Akcesoria
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
800 g kapusty kiszonej
-
125 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
15 g oleju
-
250 - 300 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
275 - 300 g wody
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
3 ziarna pieprzu czarnego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 owoce jałowca
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
4 kaszanki (krupnioki)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2651.8 mg
Białko
23.7 g
Kalorie
2939.2 kJ /
702.5 kcal
Tłuszcz
60.6 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Węglowodany
16.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wigilijna kapusta z grzybami
1 Std. 20 Min
Moczka
45 Min
Hekele
2 Std. 40 Min
Bigos
1 Std. 30 Min
Kulki rybne w marynacie
26 Std. 20 Min
Modro kapusta
45 Min
Kapusta zasmażana
1 Std. 35 Min
Żeberka w kapuście
2 Std. 10 Min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 Std. 25 Min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 Std. 10 Min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 Std. 45 Min
Jajka w szarym sosie
40 Min