
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g kapusty kiszonej
- 125 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 15 g oleju
- 250 - 300 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
- 275 - 300 g wody
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 3 ziarna pieprzu czarnego
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 owoce jałowca
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 4 kaszanki (krupnioki)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 702.5 kcal / 2939.2 kJ
- Białko
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 60.6 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Sód
- 2651.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Jajka w szarym sosie
40 min
Kulki rybne w marynacie
26 godz. 20 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Bigos
1 godz. 30 min
Łazanki
1 godz.
Modro kapusta
45 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min