
Urządzenia i Akcesoria
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
kapusty kiszonej800 g
-
cebuli przekrojonej na pół125 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oleju15 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę250 - 300 g
-
wody275 - 300 g
-
ziarna ziela angielskiego3
-
ziarna pieprzu czarnego3
-
liście laurowe, suszone2
-
owoce jałowca3
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
kaszanki (krupnioki)4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
702.5 kcal /
2939.2 kJ
Białko
23.7 g
Tłuszcz
60.6 g
Węglowodany
16.4 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Sód
2651.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska