Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
TM6 TM5

Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej

4.6 (155 ocen)

Składniki

  • 800 g kapusty kiszonej
  • 125 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 15 g oleju
  • 250 - 300 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 275 - 300 g wody
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 3 ziarna pieprzu czarnego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 owoce jałowca
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 kaszanki (krupnioki)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2939.2 kJ / 702.5 kcal
Białko
23.7 g
Węglowodany
16.4 g
Tłuszcz
60.6 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Błonnik
7.4 g
Sód
2651.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy