Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej

Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej

4.6 175 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • kapusty kiszonej
    800 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    125 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • oleju
    15 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    250 - 300 g
  • wody
    275 - 300 g
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • ziarna pieprzu czarnego
    3
  • liście laurowe, suszone
    2
  • owoce jałowca
    3
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • kaszanki (krupnioki)
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 702.5 kcal / 2939.2 kJ
Białko 23.7 g
Tłuszcz 60.6 g
Węglowodany 16.4 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Sód 2651.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...