
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions quartered
- 2 garlic cloves
- 15 oz green tomatillos ripe, husked, destemmed and halved
- 1 fresh jalapeño chili destemmed and deseeded
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp ground cumin
- ¼ tsp red pepper flakes to taste
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 16 oz green leafy vegetables, mixed i.e., collard greens, baby spinach, Tuscan kale, sliced into ¼ inch ribbons, divided
- 4 large eggs
- 18 oz water
- 4 tbsp chopped cilantro to garnish
- 4 tbsp green onions sliced, to garnish
- whole grain bread to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 189.3 kcal / 791.8 kJ
- Białko
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Sód
- 386.5 mg