Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 15 oz green tomatillos, ripe, husked, destemmed and halved
- 1 fresh jalapeño chili, destemmed and deseeded
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp ground cumin
- ¼ tsp red pepper flakes, to taste
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 16 oz green leafy vegetables, mixed, i.e., collard greens, baby spinach, Tuscan kale, sliced into ¼ inch ribbons, divided
- 4 large eggs
- 18 oz water
- 4 tbsp chopped cilantro, to garnish
- 4 tbsp green onions, sliced, to garnish
- whole grain bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 791.8 kJ / 189.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 386.5 mg
Alternatywne przepisy
Southwest Quinoa
40 min
Steamed Eggs in Tomato Sauce (Shakshuka)
45min
Mushroom and Feta Strudel with Spinach
1h 10min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 Min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1h 10min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45min
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
45min
Buddha Bowl with Lentil Falafel and Pomegranate
2h 35min