Green Shakshuka

Green Shakshuka

4.6 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • yellow onions quartered
    4 oz
  • garlic cloves
    2
  • green tomatillos ripe, husked, destemmed and halved
    15 oz
  • fresh jalapeño chili destemmed and deseeded
    1
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • ground cumin
    ½ tsp
  • red pepper flakes to taste
    ¼ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • green leafy vegetables, mixed i.e., collard greens, baby spinach, Tuscan kale, sliced into ¼ inch ribbons, divided
    16 oz
  • large eggs
    4
  • water
    18 oz
  • chopped cilantro to garnish
    4 tbsp
  • green onions sliced, to garnish
    4 tbsp
  • whole grain bread to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 189.3 kcal / 791.8 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 16.3 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 386.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...