Wersje kompatybilne
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
- 9 oz basmati rice
- ½ tsp salt
- 24 oz water
Carrot Salad
- 5 oz carrots, cut into pieces (1 in.)
- 2 tsp lime juice
- 2 tsp sesame oil
- 1 oz rice vinegar
- 1 tbsp maple syrup
- 2 tsp sesame seeds, plus extra to garnish
Kung Pao Cauliflower
- 2 oz tamari sauce, divided
- 2 tbsp corn starch, divided
- ½ tsp dried chili flakes
- 32 oz cauliflower florets, cut into bite size pieces
- 2 garlic cloves
- 2 tsp ginger paste
- ½ oz olive oil
- 1 red chili pepper halved, destemmed and seeds removed
- 2 green onions, divided (1 in pieces, 1 sliced, to garnish)
- ½ tsp vegetable stock paste
- 1 oz hoisin sauce
- 7 oz water
- 1 oz rice vinegar
- 1 tbsp maple syrup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854.8 kJ / 443.3 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 82.4 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1408 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min
Mushroom Ragu with Zoodles
40min
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
30min
Green Shakshuka
40min
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25min
Tofu Ramen Bowl
55 min
Korean Beef Bowl
1h
Vegetarian Japchae
45 min
Root Vegetable Gratin
1j 25 mnt
Vegan Cashew Sauté
35 Min
Gochujang Ramen Noodles
30min
Pasta with Spring Greens and Parmesan Bread Crumbs
45 min