Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beet Falafel
- 25 oz water
- 16 oz raw beets, peeled, diced (½ in.) (see Tip)
- 4 - 5 lemons
- 4 oz red onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz fresh cilantro leaves
- 1 can chickpeas, rinsed, drained (approx. 15 oz)
- 4 ½ oz brown rice flour
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground cumin
Tahini Dressing
- 3 garlic cloves
- ½ oz cilantro leaves
- ¼ tsp salt
- 4 ½ oz tahini
- 3 oz water
Hummus
- 2 garlic cloves
- 1 oz hemp seeds, plus extra to garnish
- ½ tsp salt
- 1 can chickpeas, rinsed, drained (approx. 15 oz)
- 2 ½ oz water
- 2 oz tahini
- 1 oz extra virgin olive oil
- 5 oz mixed salad greens
- 12 oz cucumbers, sliced in rounds (¼ in.)
- 10 oz sweet mini peppers, de-stemmed, halved
- 5 oz radishes, trimmed, quartered
- pita bread, cut in wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 17 g
- Sód
- 933 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Vegetarian Chili
50 min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 min
Dairy Free Tzatziki
15 Min
Vegan Green Pea Fritters
20 min
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1 godz. 30 min
Vegan "Crab" Cakes
1 godz. 10 min
Black Bean Walnut Patties
35 min
Lentil Loaf
1 godz. 10 min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 min
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
1 godz. 10 min