Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 5 - 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- ⅛ tsp ground black pepper
- 45 oz water, divided
- 2 tsp salt, divided
- 6 oz dried lasagna pasta
- 2 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 oz carrots, cut into pieces
- 2 oz celery, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 oz extra virgin olive oil
- 10 ½ oz eggplant, diced (½ in.)
- 18 oz canned crushed tomatoes
- 9 oz ricotta cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 954 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto with Broccolini
35 min
Eggplant and Tomato Pasta
45 min
Vegetarian Chili
50 min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1h 10min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Southwest Quinoa
40 min
Rainbow Mediterranean Couscous Salad
1 godz.
Couscous Risotto with Fennel and Salmon
35 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 godz.