Steamed Eggplant and Ricotta Lasagna

Steamed Eggplant and Ricotta Lasagna

4.3 19 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces
    1 ½ oz
  • fresh parsley, leaves only
    5 - 10 sprigs
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • water divided
    45 oz
  • salt divided
    2 tsp
  • dried lasagna pasta
    6 oz
  • yellow onions cut into pieces
    2 oz
  • carrots cut into pieces
    2 oz
  • celery cut into pieces
    2 oz
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • eggplant diced (½ in.)
    10 ½ oz
  • canned crushed tomatoes
    18 oz
  • ricotta cheese
    9 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 435 kcal / 1820 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 954 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...