
Wersje kompatybilne
Meatballs with Herb Tahini and Cauliflower Tabbouleh
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 2 oz red onions cut into pieces
- 24 oz ground beef broken into pieces
- 1 large egg
- 3 tbsp almond flour
- 1 lemon zest only, no white pith
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp dried oregano
- ½ tsp salt to taste
Tabbouleh
- 20 oz cauliflower florets
- 4 oz red bell peppers in pieces (1 in.)
- 2 oz red onions in pieces (1 in.)
- 6 oz tomatoes in pieces (1 in.)
- 6 oz cucumber peeled, in pieces (1 in.)
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 ½ oz balsamic vinegar
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper to taste
Herb Tahini Sauce
- 1 garlic clove
- 5 fresh cilantro leaves
- 3 - 5 fresh mint leaves
- 5 fresh parsley leaves
- 4 oz tahini
- 4 oz plain Greek yogurt
- 2 oz lemon juice
- 2 oz water
- ½ tsp salt to taste
- 10 oz salad greens divided
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 585.4 kcal / 2449.1 kJ
- Białko
- 31 g
- Tłuszcz
- 42.6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Sód
- 936.5 mg