![Charlotte aux poires à l'ancienne Charlotte aux poires à l'ancienne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/30e05410-c33d-40ea-a7c1-3691f4940bfc/Derivates/574b22ec-1acf-4a17-aa6e-253776b66df0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de poires, coupées en dés d'1 cm de côté environ
- 90 g de sucre
-
2
c. à soupe d'eau-de-vie de poire
lub 2 c. à soupe de kirsch - 70 g de poudre d'amande
- 90 g de beurre, coupé en dés
- 12 tranches de pain de mie blanc sans croûte, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1746 kJ / 420 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte à l'abricot et aux cacahuètes
1 Std. 15 Min
Mille-feuille fraise-amande et coulis de fraises
5 godz.
Courgettes farcies au canard
1 Std. 5 Min
Îles flottantes, crème à la menthe
2h 10 min
Flan pâtissier aux prunes
2 godz. 5 min
Gâteau de crêpes à l'orange
8 Std. 10 Min
Brioche tressée aux cerises et zestes d'agrumes confits
5 godz.
Gaspacho aux tomates et yaourt
13h 15min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min
Chaja (Gâteau meringué à la pêche)
4h
Bonhomme de neige
6h 15min
Mousse chocolat blond-café marbrée caramel
7 godz.