Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce caramel
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 110 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à soupe de vinaigre
La mousse chocolat blond-café
- 3 œufs
- 10 g d'eau
- 40 g de sucre en poudre
-
180
g de chocolat blond, détaillé en morceaux
lub 180 g de chocolat au lait au caramel, détaillé en morceaux - 60 g de café fort
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2255 kJ / 538.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 42.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse chocolat-café
1j 30 menit
Œufs à la neige au coulis de poires
3h 55min
Caramel de base
25 min
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12 Std.
Cheesecake au fromage de brebis et aux figues
25 Std. 50 Min
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25 min
Riz au lait caramel
1j 30 menit
Mousse chocolat-tonka
4h 20 min
Tiramisu à l'italienne
4 Std. 40 Min
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Mousse chocolat noir-caramel
4h 45 min
Crème anglaise Mode Sauce
15min