Tarte amandine aux poires

Tarte amandine aux poires

4.0 113 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 parts

Składniki

  • de sucre glace maison
    90 g
  • de sucre en poudre
    15 g
  • de beurre mou, et un peu pour le moule
    155 g
  • de fleur de sel
    ½ c. à café
  • d'amandes en poudre
    115 g
  • œufs
    3
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    170 g
  • citron jaune non traité zeste et jus
    ½
  • petites poires épépinées et coupées en deux
    6
  • d'eau
    500 g
  • de liqueur d'amande type amaretto
    1 c. à café
  • bâton de réglisse (opcjonalnie) bio, râpée
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 594 kcal / 2468 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...