Tarte amandine aux poires

Tarte amandine aux poires

3.9 116 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 parts

Składniki

  • 90 g de sucre glace maison
  • 15 g de sucre en poudre
  • 155 g de beurre mou, et un peu pour le moule
  • ½ c. à café de fleur de sel
  • 115 g d'amandes en poudre
  • 3 œufs
  • 170 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • ½ citron jaune non traité zeste et jus
  • 6 petites poires épépinées et coupées en deux
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de liqueur d'amande type amaretto
  • 1 bâton de réglisse (opcjonalnie) bio, râpée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 11 g
Kalorie 2468 kJ / 594 kcal
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...