Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de sucre glace maison
- 15 g de sucre en poudre
- 155 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- ½ c. à café de fleur de sel
- 115 g d'amandes en poudre
- 3 œufs
- 170 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- ½ citron jaune non traité, zeste et jus
- 6 petites poires, épépinées et coupées en deux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de liqueur d'amande, type amaretto
- 1 bâton de réglisse bio, râpée (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2468 kJ / 594 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charlotte aux fraises
3h 35 min
Flan pâtissier à la vanille
13sa 15 dk
Tarte poire-chocolat
55 Min
Crème d'amande
10 Min
Flan pâtissier
4 Std. 25 Min
Fraisier à la rhubarbe
24sa
Pâte sablée
1 Std. 25 Min
Tarte normande
1 Std. 25 Min
Flan pâtissier aux prunes
2h 5min
Tarte aux fraises
4h
Tarte aux fraises, pâte sablée à la pistache
2 Std. 10 Min
Galette des Rois à la frangipane
2h