Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 20 g de cacahuètes, grillées à sec et salées
- 480 g de farine de blé
- 170 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de lait
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
La crème de cacahuète et le montage
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 100 g de cacahuètes grillées à sec, salées
- 20 g de café corsé
- 12 abricots frais
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3725.5 kJ / 890.7 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 86.5 g
- Tłuszcz
- 51.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 205 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu cheesecake
13h 20 min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Kouign-amann à la framboise
3 Std.
Biscuit roulé aux fruits rouges
1h 35 min
Tarte aux abricots et aux amandes
1h 35 min
Gâteau meringué aux fruits rouges
50min
Bruschettas multigraines et sauce tomate aux herbes
2 Std. 50 Min
Gâteau au café et aux noix
1 Std. 10 Min
Gâteau nantais et glace au rhum
13u. 15min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 min
Crème brûlée à la badiane
4h 15min
Tarte pomme-citron sans gluten
1 Std. 30 Min