Flan pâtissier aux prunes

Flan pâtissier aux prunes

4.7 78 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 parts

Składniki

La pâte
  • 180 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 75 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 40 g de sucre en poudre
  • 50 g d'eau
La garniture
  • 5 jaunes d'œufs
  • 40 g de fécule de maïs type Maïzena
  • 130 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 500 g de lait
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 gousse de vanille (les graines seulement)
  • 250 g de prunes jaunes, coupées en deux
  • 250 g de prunes rouges, coupées en deux
  • 1 c. à café de sucre glace

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 10 g
Kalorie 2320 kJ / 555 kcal
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...