Flan pâtissier aux prunes

Flan pâtissier aux prunes

4.7 72 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 parts

Składniki

La pâte
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    180 g
  • de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
    75 g
  • de sucre en poudre
    40 g
  • d'eau
    50 g
La garniture
  • jaunes d'œufs
    5
  • de fécule de maïs type Maïzena
    40 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    130 g
  • de lait
    500 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • gousse de vanille (les graines seulement)
    1
  • de prunes jaunes, coupées en deux
    250 g
  • de prunes rouges, coupées en deux
    250 g
  • de sucre glace
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 555 kcal / 2320 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...