Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre, coupé en morceaux d'1 cm
- 250 g de farine de blé
- 3 œufs
- 30 g de sucre en poudre
- 600 g de lait
- 2 feuilles de gélatine alimentaire bio (3,3 g), et un récipient d’eau froide
- 5 oranges non traitées, dont 4 pelées à vif et coupées en segments
- 60 g de sucre
- 250 g de ricotta
- 200 g de mascarpone
- 3 c. à soupe de Grand Marnier®
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1989 kJ / 473 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chouquettes pralin
40 min
Délice d'été pêche-abricot
Brak ocen
Gâteau moelleux au cidre
1h 5min
Petits flans pâtissiers
3h
Gâteau au café et aux noix
1 godz. 10 min
Crème brûlée à la bergamote
3h 40min
Tartelettes aux poires caramélisées
2h 15min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 godz. 20 min
Tarte poires et agrumes à la crème frangipane
2h
Flan pâtissier à la vanille
13 godz. 15 min
Tarte amandine aux poires
3h 25min
Moka
1h 15min