
Wersje kompatybilne
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g komosy ryżowej (quinoa)
- 600 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- 120 g erytrytolu
-
450
g wiśni, świeżych bez pestek
lub 450 g wiśni, mrożonych, bez pestek - 100 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka agaru
- migdały, w płatkach do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 198.3 kcal / 830.3 kJ
- Białko
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Sód
- 82.3 mg