
Urządzenia i Akcesoria
Bakłażany po kaszubsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
10 porcji
Składniki
-
bakłażany średnie, ok. 350 g każdy3
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do posmarowania20 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ łyżeczki
-
cebuli pokrojonej w 5 mm piórka250 g
-
rodzynek30 g
-
goździków8
-
ziaren ziela angielskiego6
-
liście laurowe, suszone8
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego100 g
-
octu balsamicznego10 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
-
wody60 g
-
olej lniany do zalania
-
ziaren gorczycy1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
307 kcal /
1287 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
396 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1 godz. 5 min
Żurek wegański
35 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Tatar z fasoli
5 min