Bakłażany po kaszubsku

Bakłażany po kaszubsku

4.3 56 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
10 porcji

Składniki

  • bakłażany średnie, ok. 350 g każdy
    3
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do posmarowania
    20 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ¼ łyżeczki
  • cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
    250 g
  • rodzynek
    30 g
  • goździków
    8
  • ziaren ziela angielskiego
    6
  • liście laurowe, suszone
    8
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego
    100 g
  • octu balsamicznego
    10 g
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • majeranku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    60 g
  • olej lniany do zalania
    olej rzepakowy, od zalania
  • ziaren gorczycy
    1 - 2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 307 kcal / 1287 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 396 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...