Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z ciecierzycy z karmelizowaną cebulą; Jogurt z musem z mango (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Ciecierzyca
-
170 g ciecierzycy, suszonej
-
1100 g wody plus dodatkowa ilość do namaczania
Mus z mango i dressing
-
300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
-
30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
50 g białego octu winnego50 g octu jabłkowego
-
20 g wody
-
25 g miodu
-
15 g musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Karmelizowana cebula
-
300 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
120 g czerwonej cebuli pokrojonej w 3-4 mm piórka
-
40 - 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25 g octu balsamicznego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wykończenie
-
mieszanka sałat do podania (ok. 200 g)
-
16 łyżek jogurtu naturalnego (ok. 320 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
40 min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Sałatka z czarnej soczewicy z dressingiem malinowym i tofu; Jogurt stracciatella
40 min
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1 godz.