Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z ciecierzycy z karmelizowaną cebulą; Jogurt z musem z mango (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Ciecierzyca
-
170 g ciecierzycy, suszonej
-
1100 g wody plus dodatkowa ilość do namaczania
Mus z mango i dressing
-
300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
-
30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
50 g białego octu winnego50 g octu jabłkowego
-
20 g wody
-
25 g miodu
-
15 g musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Karmelizowana cebula
-
300 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
120 g czerwonej cebuli pokrojonej w 3-4 mm piórka
-
40 - 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25 g octu balsamicznego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wykończenie
-
mieszanka sałat do podania (ok. 200 g)
-
16 łyżek jogurtu naturalnego (ok. 320 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45 min
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Zupa tex-mex z kurczakiem; Warzywne tortille; Smoothie ananasowo-ogórkowe
45 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Kasza bulgur z warzywami; Omlet z wędzonym łososiem
40 min
Sałatka z czarnej soczewicy z dressingiem malinowym i tofu; Jogurt stracciatella
40 min
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50 min
Bliskowschodni brunch
1 godz. 20 min
Bakłażan w kokosowo-orzeszkowym sosie z ryżem (z osłoną noża miksującego)
45 min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min