
Urządzenia i Akcesoria
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Razowe ciasto orkiszowe
-
mąki orkiszowej, razowej260 g
-
oliwy z oliwek100 g
-
wody, schłodzonej90 g
-
jajko1
-
octu jabłkowego1 ½ łyżeczki
-
ziaren sezamu, białego70 g
Nadzienie szpinakowe
-
liści szpinaku baby, świeżych500 g
-
cebuli przekrojonej na pół180 g
-
zielonych cebulek ze szczypiorkiem pokrojonych na 3 cm kawałki5
-
oliwy z oliwek20 g
-
sera feta pokrojonego na kawałki200 g
-
twarogu, chudego podzielonego na kawałki200 g
-
jajko1
-
białka2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście1 - 2 gałązki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Formowanie i pieczenie
-
mąka orkiszowa, razowa do oprószenia
-
białko do posmarowania1
-
orzeszków piniowych do posypania1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
633 kcal /
2657.5 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
40.4 g
Węglowodany
32.4 g
Błonnik
9.6 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
556.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska