Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym

Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym

3.4 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
14 sztuk

Składniki

Kotleciki
  • cytryna ekologiczna
    1
  • batata pokrojonego na kawałki
    200 g
  • papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    200 g
  • pora pokrojonego na 1 cm kawałki
    100 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    150 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    ½ - 1
  • siemienia lnianego
    45 g
  • jajka
    2
Dressing jogurtowy
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ½
  • bazylii, świeżej tylko liście
    20 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    20 g
  • szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • jogurtu naturalnego
    120 g
  • soku z limonek, świeżo wyciśniętego
    30 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 110.1 kcal / 460.5 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 197.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...