
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
14 sztuk
Składniki
Kotleciki
-
cytryna ekologiczna1
-
batata pokrojonego na kawałki200 g
-
papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
pora pokrojonego na 1 cm kawałki100 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki150 g
-
soli1 łyżeczka
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
siemienia lnianego45 g
-
jajka2
Dressing jogurtowy
-
oliwy z oliwek80 g
-
ząbek czosnku1
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
bazylii, świeżej tylko liście20 g
-
kolendry, świeżej tylko liście20 g
-
szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki20 g
-
soli½ łyżeczki
-
jogurtu naturalnego120 g
-
soku z limonek, świeżo wyciśniętego30 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
110.1 kcal /
460.5 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
197.7 mg