Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie spring rollsy (TM5)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
70 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
500 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
80 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
50 g rzodkiewek
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
Sos chili
-
90 g wody
-
30 g pasty harissa30 g koreańskiej pasty chili gochujang
-
90 g sosu sojowego
-
30 g cukru
Zwijanie spring rollsów
-
50 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych
-
ciepła woda do namoczenia
-
8 płatów papieru ryżowego (Ø ok. 22 cm, patrz wskazówka)
-
8 liści sałaty (ok.15 x 10 cm)
-
8 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, grubo posiekane
-
8 gałązek mięty, świeżej tylko liście, grubo posiekane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1700 mg
Białko
8 g
Kalorie
957 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Wegańskie burgery
45 min
Wieżyczki z czarnego ryżu
55 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM5)
20 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM5)
1 godz. 10 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 godz. 30 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min