Wegetariańskie spring rollsy (TM5)

Wegetariańskie spring rollsy (TM5)

3.8 4 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • ryżowego makaronu, vermicelli
    70 g
  • wody
    500 g
  • oleju
    1 łyżeczka
  • marchewki z odciętymi końcówkami
    80 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
    80 g
  • rzodkiewek
    50 g
  • czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    100 g
Sos chili
  • wody
    90 g
  • koreańskiej pasty chili gochujang
    30 g
    30 g pasty harissa
  • sosu sojowego
    90 g
  • cukru
    30 g
Zwijanie spring rollsów
  • kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych
    50 g
  • ciepła woda do namoczenia
  • płatów papieru ryżowego (Ø ok. 22 cm, patrz wskazówka)
    8
  • liści sałaty (ok.15 x 10 cm)
    8
  • kolendry, świeżej tylko liście, grubo posiekane
    8 gałązek
  • mięty, świeżej tylko liście, grubo posiekane
    8 gałązek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 229 kcal / 957 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 1700 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...