
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Przyprawa dyniowa (pumpkin spice)
- 1 gałka muszkatołowa, cała
- 1 laska cynamonu przełamana na pół
- ½ łyżeczki ziaren ziela angielskiego
- 1 łyżeczka goździków
- ½ łyżeczki nasion kardamonu
- 4 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
Granola dyniowa
- 250 g dyni Hokkaido ze skórą, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 50 g rodzynek
- 200 g orzechów włoskich, łuskanych
-
150
g daktyli Medjool, bez pestek
lub 150 g daktyli, suszonych, bez pestek (patrz wskazówka) - 50 g oleju kokosowego
- 1 szczypta soli
- 300 g płatków owsianych górskich
- 100 g pestek dyni
- 50 g siemienia lnianego złotego
- 100 g migdałów, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 421.4 kcal / 1763.1 kJ
- Białko
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Sód
- 33.7 mg