
Urządzenia i Akcesoria
Granola dyniowa bez cukru
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
1100 g
Składniki
Przyprawa dyniowa (pumpkin spice)
-
1 gałka muszkatołowa, cała
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
½ łyżeczki ziaren ziela angielskiego
-
1 łyżeczka goździków
-
½ łyżeczki nasion kardamonu
-
4 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
Granola dyniowa
-
250 g dyni Hokkaido ze skórą, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
50 g rodzynek
-
200 g orzechów włoskich, łuskanych
-
150 g daktyli Medjool, bez pestek
-
50 g oleju kokosowego
-
1 szczypta soli
-
300 g płatków owsianych górskich
-
100 g pestek dyni
-
50 g siemienia lnianego złotego
-
100 g migdałów, w płatkach
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
421.4 kcal /
1763.1 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
41.9 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
33.7 mg