
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
wody1400 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu penne lub innego makaronu350 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
cukinii pokrojonej w 0,5 cm półplastry150 g
-
liści kolendry, świeżych10 - 15 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych (patrz wskazówka)300 - 400 g
-
liści szpinaku baby, świeżych70 g
-
rukoli (opcjonalnie)50 g
-
ser parmezan, tarty do podania
-
pieprz czarny, świeżo mielony do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
764.3 kcal /
3199.8 kJ
Białko
36.8 g
Tłuszcz
33.3 g
Węglowodany
81.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
1007.8 mg