
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1400 g wody
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
350 g makaronu, suchego, typu penne lub innego makaronu
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
150 g cukinii pokrojonej w 0,5 cm półplastry
-
10 - 15 g liści kolendry, świeżych
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
30 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 - 400 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
70 g liści szpinaku baby, świeżych
-
50 g rukoli (opcjonalnie)
-
ser parmezan, tarty do podania
-
pieprz czarny, świeżo mielony do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1007.8 mg
Białko
36.8 g
Kalorie
3199.8 kJ /
764.3 kcal
Tłuszcz
33.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
81.3 g