Urządzenia i Akcesoria
Japońska zupa ramen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry
-
3 ząbki czosnku
-
60 g sosu sojowego
-
10 g oleju sezamowego
-
2000 g wody
-
380 g makaronu ramen, suchego
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
750 g bulionu z kurczaka, płynnego
-
1 łyżeczka czarnego octu ryżowego
-
2 jajka
-
½ - ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
-
12 wodorostów nori (9 x 3,5 cm)
-
4 łyżki kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
2 cebule dymki pokrojonej na 3 mm kawałki, do dekoracji
-
2 łyżeczki ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
66 g
Kalorie
4507 kJ /
1077 kcal
Tłuszcz
50 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
88 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 godz. 15 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Koreański ramen z tofu
50 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Kimchi
49 godz. 40 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min
Pad thai
45 min