
Urządzenia i Akcesoria
Zielona shakshuka na Varomie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 - 20 g
-
zielonego groszku, mrożonego100 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół40 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy z oliwek20 g
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
-
cukinii pokrojonej w 0,5 cm kostkę100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia½ - 1 łyżeczka
-
sera typu feta pokrojonego na kawałki60 g
-
jajka4
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
184 kcal /
770.3 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
493.8 mg