Zielona shakshuka na Varomie

Zielona shakshuka na Varomie

4.3 854 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 - 20 g
  • zielonego groszku, mrożonego
    100 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    40 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 g
  • cukinii pokrojonej w 0,5 cm kostkę
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ½ - 1 łyżeczka
  • sera typu feta pokrojonego na kawałki
    60 g
  • jajka
    4
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 184 kcal / 770.3 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 493.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...