
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g zielonego groszku, mrożonego
- 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 100 g cukinii pokrojonej w 0,5 cm kostkę
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
- ½ - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 60 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 184 kcal / 770.3 kJ
- Białko
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Sód
- 493.8 mg