
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
-
400
g krojonych pomidorów, z puszki
lub 400 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki - 50 g wody
- 2 szczypty soli
-
4
filety z halibuta (ok. 125 g każdy), świeże
lub 4 filety z sandacza (ok. 125 g każdy), świeże
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 262 kcal / 1096 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 5 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Łosoś na parze, po azjatycku
1 godz.
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min