Urządzenia i Akcesoria
Frittata z resztkami warzyw
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 jajka
-
1 łyżeczka bułki tartej (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
200 g warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka)
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porcje
Białko
50.1 g
Kalorie
2715 kJ /
649 kcal
Tłuszcz
45.4 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Omlet grecki
35 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.
Frittata cukiniowa
40 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Frittata Caprese
30 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min