Urządzenia i Akcesoria
Frittata z resztkami warzyw
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 jajka
-
1 łyżeczka bułki tartej (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
200 g warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka)
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porcje
Białko
50.1 g
Kalorie
2715 kJ /
649 kcal
Tłuszcz
45.4 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Frittata Caprese
30 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
45 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 min
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Frittata cukiniowa
40 min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 min