Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 4 jajka
- 1 łyżeczka bułki tartej (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 200 g warzyw, mieszanych, resztek (patrz wskazówka)
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 2715 kJ / 649 kcal
- Białko
- 50.1 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 45.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 Min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 30 Min
Frittata cukiniowa
40 Min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2 godz.
Frittata ze szparagami
50min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 Min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 Std. 40 Min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 Min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 Min
Zielona shakshuka na Varomie
30min
Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie
40 Min