
Urządzenia i Akcesoria
Tuńczykowa pasta z sumakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki50 - 60 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki100 g
-
koperku, świeżego tylko liście½ pęczka
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego½ pęczka
-
jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)3 - 4
-
tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy170 - 190 g
-
majonezu1 łyżka
-
sumaku1 - 2 łyżeczki
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
86.5 kcal /
362.2 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
2.8 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta jajeczna z awokado
35 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Pasta z sera owczego
10 min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 min
Pasta z łososia
5 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Pasta z makreli wędzonej
20 min