Tuńczykowa pasta z sumakiem

Tuńczykowa pasta z sumakiem

4.6 177 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji

Składniki

  • czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
    50 - 60 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    100 g
  • koperku, świeżego tylko liście
    ½ pęczka
  • szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
    ½ pęczka
  • jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)
    3 - 4
  • tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy
    170 - 190 g
    170 - 190 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy
  • majonezu
    1 łyżka
  • sumaku
    1 - 2 łyżeczki
  • sól ilość do smaku
  • pieprz czarny, mielony ilość do smaku
  • szczypiorek, świeży (opcjonalnie) posiekany, do dekoracji
    koperek, świeży, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 86.5 kcal / 362.2 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...