Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 60 g czerwonej cebuli, pokrojonej na kawałki
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- ½ pęczka koperku, świeżego, tylko liście
- ½ pęczka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 3 - 4 jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)
-
170 - 190
g tuńczyka, w oleju, odsączonego z zalewy
lub 170 - 190 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy - 1 łyżka majonezu
- 1 - 2 łyżeczki sumaku
- sól, ilość do smaku
- pieprz czarny, mielony, ilość do smaku
-
szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
(opcjonalnie)
lub koperek, świeży, tylko liście, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 362.2 kJ / 86.5 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1óra
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Pasta z sera owczego
10 min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30min
Wiosenny twarożek
5 min
Pasta z łososia
5 min
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 min