Urządzenia i Akcesoria
Tuńczykowa pasta z sumakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
50 - 60 g czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
3 - 4 jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)
-
170 - 190 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy170 - 190 g tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy
-
1 łyżka majonezu
-
1 - 2 łyżeczki sumaku
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
-
koperek, świeży, tylko liście, do dekoracjiszczypiorek, świeży (opcjonalnie) posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.6 g
Kalorie
362.2 kJ /
86.5 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 Std.
Pasta jajeczna z awokado
35 Min
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 Min
Pasta z kurczaka i sera feta
55 Min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10 Min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 Min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 Min
Pasta z tuńczyka
20 Min
Pasta z łososia
5 Min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 Min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 Min
Pasta z makreli wędzonej
20 Min