
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kaszy orkiszowej, pełnoziarnistej100 g
-
różyczek kalafiora podzielonych na 3-4 cm kawałki800 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbek czosnku1
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia15 g
-
pieczarek150 g
-
mięsa z indyka, mielonego najlepiej z piersi, podzielonego na kawałki500 g
-
jajko1
-
koperku, świeżego posiekanego5 - 10 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
liści sałaty8
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393 kcal /
1645.4 kJ
Białko
34.8 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
30.3 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
1104.8 mg