Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona (patrz wskazówka)1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
100 g kaszy orkiszowej, pełnoziarnistej
-
800 g różyczek kalafiora podzielonych na 3-4 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g pieczarek
-
500 g mięsa z indyka, mielonego najlepiej z piersi, podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
5 - 10 g koperku, świeżego posiekanego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
8 liści sałaty
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1104.8 mg
Białko
34.8 g
Kalorie
1645.4 kJ /
393 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
30.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Tortilla razowa z kurczakiem i warzywami
1 godz. 30 min
Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim
1 godz. 15 min
Zdrowe greckie burgery z indyka
40 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Naleśniki owsiane z nadzieniem z jarmużu
35 min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min