
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
100 g kaszy orkiszowej, pełnoziarnistej
-
800 g różyczek kalafiora podzielonych na 3-4 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g pieczarek
-
500 g mięsa z indyka, mielonego najlepiej z piersi, podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
5 - 10 g koperku, świeżego posiekanego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
8 liści sałaty
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
393 kcal /
1645.4 kJ
Białko
34.8 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
30.3 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
1104.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tortilla razowa z kurczakiem i warzywami
1 godz. 30 min
Zdrowe greckie burgery z indyka
40 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
1 godz. 25 min
Sałatka z orkiszem i kurczakiem
1 godz. 15 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min