
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak z warzywami, ryżem basmati i sosem z nerkowców
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
piersi z kurczaka pokrojonej w 2 cm kostkę400 g
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia kurczaka
-
czosnek, granulowany ilość do oprószenia kurczaka
-
ryżu basmati200 g
-
wody1000 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia kurczaka1 łyżeczka
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego70 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (0,5 x 5 cm)150 g
-
grzybów mun, suszonych krojonych, uprzednio namoczonych w gorącej wodzie5 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 5 cm)80 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach70 g
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojoną na kawałki1
-
oliwy z oliwek20 g
-
sosu sojowego plus 2 łyżki do zamarynowania kurczaka30 g
-
masła orzechowego z nerkowców, prażonego (patrz wskazówka)50 g
-
napoju migdałowego, niesłodzonego150 g
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
szczypiorku, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki1 pęczek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.6 kcal /
1936.9 kJ
Białko
32.3 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
55.3 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
1081.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska