Urządzenia i Akcesoria
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcji
Składniki
-
400 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
1500 g wody
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 łyżeczka mirinu
-
300 g azjatyckiego makaronu pszennego, cienkie nitki ramen lub somen (patrz wariant)
-
15 g oleju sezamowego
-
10 g oleju chili
-
1 plaster korzenia imbiru, świeżego o grubości 0,5 cm, przekrojony na pół
-
120 g cebuli pokrojonej w piórka
-
180 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
-
180 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
-
40 g sosu ostrygowego
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
200 g kiełków fasoli, świeżych
-
3 łyżki ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29 g
Kalorie
1946 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z krewetkami i cukinią
40min
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50min
Pad Thai z krewetkami
45min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1h
Chow mein z krewetkami
1h
Tajski makaron curry z warzywami
20min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1h 15min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1h 15min
Makaron udon z krewetkami
30min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35min
Pad thai
45min