
Urządzenia i Akcesoria
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcji
Składniki
-
krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych400 g
-
wody1500 g
-
sosu sojowego1 łyżka
-
mirinu1 łyżeczka
-
azjatyckiego makaronu pszennego, cienkie nitki ramen lub somen (patrz wariant)300 g
-
oleju sezamowego15 g
-
oleju chili10 g
-
korzenia imbiru, świeżego o grubości 0,5 cm, przekrojony na pół1 plaster
-
cebuli pokrojonej w piórka120 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski180 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski180 g
-
sosu ostrygowego40 g
-
czosnku, mielonego½ łyżeczki
-
kiełków fasoli, świeżych200 g
-
ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
466 kcal /
1946 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Curry z krewetkami i ryżem
35 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Chiński makaron z krewetkami i sosem czosnkowym
1 godz. 15 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Makaron udon z krewetkami
30 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Pad thai
45 min